вгору

Підсумки тижня (з 14 по 18 січня 2019 року)

На минулому тижні, у зв’язку із перевантаженням серверу ДФС, платники своєчасно не отримували квитанції щодо реєстрації відправлених звітів та накладних. Про це повідомила ДФСУ 15.01.2019 року на своєму сайті.

Як діяти у таких випадках користувачам програми M.E.Doc – дивіться у Блозі бухгалтера.

Якщо ви все зробили правильно, то штрафні санкції за несвоєчасне подання звітності, реєстрацію ПН/РК, не можуть бути застосовані. Це підтверджують і судові органи.

А тепер – до інших новин.

Оприлюднено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2018 рік. Так, за повідомленням Держгеокадастру, коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки сільгоспугідь, земель населених пунктів та інших земель несільгосппризначення за 2018 рік становить 1,0.

ДФС виклала у новій редакції Класифікатор сфер застосування РРО і просить врахувати ці зміни у діяльності суб’єктів господарювання.

Мінсоцполітики затвердило Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці. Нові вимоги діють з 15 січня 2019 року.

Мінфін наказом від 15.11.2018 року № 897 затвердив нову редакцію форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який набрав чинності з 18.01.2019 року. Докладно про це – в найближчих публікаціях у Блозі бухгалтера.

Урядом прийнято рішення про перенесення робочих днів у 2019 році. Водночас нагадаємо, що Уряд лише рекомендує підприємствам перенести робочі дні. Остаточне рішення приймається підприємствами самостійно згідно з наказом по підприємству.

Також на сайті Уряду опублікована постанова про реорганізацію Державної фіскальної служби України шляхом поділу її на Державну податкову та на Державну митну служби, відповідно до якої у тримісячний строк необхідно надати КМУ пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають з цієї постанови.

У 2019 році (з 01.07.2019 р.) буде запроваджена система електронного адміністрування спирту етилового, до існуючої системи з реалізації пального. Зміниться облік пального та спирту етилового, визначення акцизних складів. Отже, платникам, яких це стосується, слід ретельно підготуватись заздалегідь.

Увага! Перед тим, як сплачувати податки, перевірте правильність реквізитів бюджетних рахунків, тому що регіональні органи ДФС та Держказначейств продовжували оновлювати бюджетні рахунки весь минулий тиждень.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.