вгору

Підсумки тижня (з 15 по 19 липня 2019 року)

Звертаємо увагу платників акцизного податку, що в оновленні 11.011.13 програми M.E.Doc вийшли, зокрема, нові форми акцизних накладних та розрахунків коригування форми «С» та «П», які подаються з 16.07.2019 року. Всі форми, пов’язані з акцизним податком, доступні у розділі Облік акцизного податку.

При цьому, за повідомленням ДФСУ, 16.07.2019 р. система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового не працювала у зв’язку з техобслуговуванням.

Приклади заповнення нової акцизної накладної, а також нюанси заповнення акцизної накладних для розподілу палива між складами дивіться у Блозі бухгалтера.

Також читайте наші поради щодо виправлення типових помилок при заповненні заявок на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними.

А тепер про інші новини.

Фонд соцстраху та центр зайнятості оприлюднили нові рахунки, які діють з 08.07.2019 р.

НБУ повідомив про те, що з 19.07.2019 року облікова ставка знижена до 17%.

ДФСУ оприлюднила проект Мінфіну про зміни до Порядку обліку платників ЄСВ. Проектом, зокрема, уточнюється порядок обліку в контролюючих органах членів фермерських господарств. Також у новій редакції затверджені заяви ф. №1-ЄСВ, ф. №7-ЄСВ та ф. № 12-ЄСВ.

 Для зручності платників ПДВ M.E.Doc зробив доопрацювання у програмі – тепер, починаючи з оновлення 11.01.013, модулі Звірка документів з ЄРПН та Звірка з реєстраційним лімітом ДФС будуть знаходитись тільки у розділі Облік ПДВ.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.