вгору

Уточнююча фінансова звітність: особливості подання

При виявленні помилок у фінансовій звітності, яка є додатком «ФЗ» до декларації з податку на прибуток, платник податків повинен разом з уточнюючою Декларацією з податку на прибуток (ідентифікатори форми у М.E.Doc J0100116 – квартальна, J0108104 – річна) подати виправлену фінансову звітність. При поданні уточнюючої декларації з податку на прибуток у таблиці «Наявність додатків» проставляється позначка «+» про подання додатка «ФЗ» до декларації та зазначаються відомості про форми фінансової звітності, які були подані/подаються до органу ДФС.

До того ж, підприємства можуть подавати уточнену фінансову звітність на заміну раніше поданої у випадку, якщо за результатами  проведеної аудиторської перевірки виявлено помилки, з метою самостійного виправлення помилок або з інших причин.

Звертаємо увагу, що подання та оприлюднення уточненої фінансової звітності здійснюється у такому ж порядку, як і фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності, що уточнюється.

Про це нагадали податківці.

Додатково читайте на цю тему «У разі уточнення в фінзвітності, слід уточнювати і в декларації з податку на прибуток» у Блозі бухгалтера.