вгору

Заповнюємо правильно платіжні доручення при погашенні податкового боргу

Податківці Миколаївщини нагадали про Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 24.07.15 р. № 666 (далі – Порядок).

Пунктом 87.9 ст.87 Податкового кодексу України та Порядком визначено, що у разі наявності у платника податків податкового боргу, контролюючі органи зобов’язані зарахувати кошти, які сплачує такий платник податків, у рахунок погашення податкового боргу згідно з черговістю його виникнення незалежно від напряму сплати та зазначеного платником податків «Призначення платежу» у розрахунковому документі. Такому виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати «140».

Отже, при заповненні платіжних доручень платником податків під час сплати податків та платежів у рахунок погашення податкового боргу у полі «Призначення платежу» розрахункового документа слід обов’язково вказувати код призначення «140».