вгору

II Аграрна IT-конференція: електронний обмін документами як інноваційне рішення.

18.03.2019

28 лютого відбулася II Аграрна IT-конференція, на яку був запрошений спікером delivery manager M.E.Doc, Олександр Меньшиков. Під час конференції обговорювали сучасні IT-інструменти для агробізнесу, про те, як обрати необхідні технології, із чого розпочати їхнє запровадження, які інноваційні рішення слід використовувати у сільському господарстві. Серед таких інструментів, було виділено електронний документообмін.

Саме про е-документообмін, його можливості та переваги, розповів представник M.E.Doc. Наголосив на тому, що це рішення сприяє підвищенню ефективності бізнес-процесів, а також є цілковито безпечним для підприємства. Адже технічний захист програми M.E.Doc визнано на державному рівні, що підтверджено експертизою ДCCЗЗІ України рівня гарантій Г-3.

Юридичну силу е-документам надає кваліфікований електронний підпис.

Електронний підпис документів закриває всі питання щодо їхньої безпеки. На практиці керівники підприємств сьогодні завантажують собі на флешку pdf чи xml і віддають інспекторам. Держава давно пішла нам назустріч. На сайтах ЦЗО – Центральний засвідчувальний орган і Міністерства юстиції є розділи, які дозволяють завантажити файл і перевірити юридичну значущість документу.

Уже більшість великих гравців ринку перейшли на електронний обмін документами.

Для старту необхідно зробити перші кроки. У кожного своя облікова система, за допомогою якої можна передавати документи напряму, натиснувши одну кнопку, - Олександр Меньшиков про можливість інтеграції M.E.Doc з різними обліковими системами. 

Здійснювати обмін без перешкод із контрагентами, незалежно від програмних рішень, які вони використовують, дозволяє універсальна платформа ПТАХ. 

Коли документ на нашій платформі, ми гарантуємо його доставку до контрагента, до всіх програмних продуктів, які підключені до платформи. А на сьогоднішні момент, це 90% ринку, - розповів Олександр Меньшиков.