вгору

М.Е.Doc нові можливості з новим сервісом від ДФСУ

13.06.2018

У червні  2018  року ДФС України  запускає новий електронний сервіс для подачі заяв на ліцензії щодо оптової торгівлі та виробництва спирту, алкоголю і тютюну

М.Е.Doc підготувався по запуску нового сервісу, тому в версії 11.00.003 оновлення  М.Е.Doc ми випускаємо «Реєстр ліцензій (спирт, алкоголь, тютюн)», який буде знаходитися в модулі «Облік акцизного податку».

Запуск цього сервісу був анонсований в кінці квітня 2018 року у виданні Вісник.

Наразі ми чекаємо роз’яснень від ДФСУ щодо початку роботи нового сервісу, тож слідкуйте за нашими новинами у соціальній мережі Facebook, на сайті у нашому блозі, або у довідково-правовому сервісі М.Е.Doc.Інформер.

Нагадаємо, що згідно із Законом України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 року № 481/95-ВР підприємства, які займаються виробництвом, оптовою або роздрібною торгівлею спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами повинні отримати відповідну ліцензію, і зараз податкова почала процес переходу від паперового до електронного документообігу при ліцензуванні цих видів діяльності. Тому подача в електронному вигляді заяв на оптову торгівлю і виробництво – це тільки перший етап. На наступних етапах можливе запровадження подання заяв на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також повна відмова від паперових ліцензій і перехід до електронних виписок з ліцензійних реєстрів.

На цьому етапі новим модулем зможуть скористатися юридичні особи платники ПДВ та ФОП на загальній системі оподаткування, які вже отримали або збираються отримати ліцензію на виробництво або оптову торгівлю. Після розширення сервісу для подання заяв на роздрібну торгівлю алкоголем і тютюновими виробами цей функціонал буде корисний і для ФОП - платників єдиного податку 2 і 3 групи з видом діяльності «роздрібна торгівля пивом и столовими винами».

Для доступу до «Реєстру ліцензій (спирт, алкоголь, тютюн)» не потрібна буде окрема ліцензія, вона буде включена в ліцензії «Держава.Звітність» і «Акциз та ТТН».

У Реєстрі ліцензій можна створити і надіслати до податкової такі заяви:

1. J(F)1303101 – Заява щодо Ліцензії на право оптової торгівлі

2. J(F)1303201 – Заява щодо додатку до Ліцензії на право оптової торгівлі

3. J(F)1303301 – Заява щодо Ліцензії на виробництво. (Подається в пакеті з J(F)1360102 - Документ довільного формату для Подання сканкопій)

Заяви подаються для:

• Отримання ліцензії.

• Внесення щорічного платежу.

• Переоформлення ліцензії.

• Видачі дубліката ліцензії.

• Анулювання ліцензії.

Після обробки заяви в ДФСУ, в разі позитивного рішення, клієнт отримає виписку з ліцензійного реєстру. Однак поки що ліцензії діють в паперовому вигляді, тому необхідно буде отримати оригінал ліцензії в податковому органі в установленому порядку.

Ми чекаємо роз’яснень від ДФСУ щодо початку роботи нового сервісу.