вгору

14 грудня – останній день подання заяви для переходу на сплату єдиного податку з 2019 року

Платники інших податків і зборів, які планують з І кварталу 2019 року перейти на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, повинні подати відповідну заяву до ДФС не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто, останнім днем подання заяви таким платником буде 14 грудня 2018 року.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Нагадуємо, що суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. При цьому, перехід може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені для відповідних груп платників єдиного податку.

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування регламентується ст. 298 Податкового кодексу України.

Про це нагадала Державна фіскальна служба України.

До відома! Форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, затверджені наказом Мінфіну від 20.12.2011 р. № 1675.

Юридичні особи та фізособи-підприємці мають можливість подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування та відмову від спрощеної системи оподаткування до контролюючого органу особисто або поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. При цьому можливість подання заяви засобами електронного зв’язку в електронній формі наразі не реалізована (категорії 107.12, 108.01.01 Інформаційно-довідкового ресурсу «ЗІР»).

Звертаємо увагу наших користувачів, що форми Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (PD800101) та Розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування (PD800201), можна заповнити та роздрукувати з програми М.E.Doc.

Додатково дізнайтесь з Блогу бухгалтера, коли подавати заяву про відмову від єдиного податку та які є обмеження для перебування на єдиному податку 1–3 групи.