вгору

Через єдиний рахунок – усі митні оформлення товарів з 16 квітня 2019 року

Із 16 квітня 2019 року усі митні оформлення товарів підприємств здійснюються виключно через єдиний рахунок. Тобто єдиний рахунок запрацював на постійній основі.

За повідомленням Мінфіну, новий порядок перерахування до бюджету митних платежів дозволяє значно зменшити час митного оформлення товарів, адже кошти обліковуватимуться в одній картці – особовому рахунку суб’єкта ЗЕД.

Нагадаємо, раніше у кожної митниці був власний рахунок для зарахування митних платежів. Тому підприємець, який здійснював митне оформлення у різних митницях, змушений був перераховувати митні платежі на кілька окремих рахунків.

Єдиний рахунок спрощує цю процедуру, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації будь-якій митниці та сплачувати митні платежі з єдиного авансового рахунку.

Рішення про запровадження єдиного рахунку для зарахування митних платежів було прийняте у 2017 році і затверджене наказом Мінфіну від 01.11.2017 № № 898 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення».

Про пілотний проект щодо запровадження єдиного казначейського рахунку для сплати митних платежів ми повідомляли раніше у Блозі бухгалтера.