вгору

Дайджест цікавого функціоналу від М.E.Doc: підсумки – 2019

У Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc та Telegram-каналі – M.E.Doc.Informer Ви щодня знайдете найважливіші, найсвіжіші новини, що стосуються бухгалтерів, роз’яснення контролюючих органів, корисні інструкції щодо роботи, приклади заповнення звітності від наших експертів.

У цій публікації нагадаємо про корисний функціонал, що з’явився протягом 2019 року у програмі M.E.Doc.

1. Новий модуль РРО оновлення 11.01.007).

Модуль складається з двох розділів:

1) Реєстр документів РРО (призначений для створення, редагування та збереження документів, щодо застосування екземплярів РРО, з метою їх реєстрації в ДПС);

2) Довідники (призначений для створення та редагування особистих довідників користувача, які будуть використовуватись при заповненні документів РРО).

2. Багатосторонній обмін первинними документами.

Можливість багатостороннього обміну первинними документами реалізована з оновлення 11.01.009. За допомогою цієї функції документи можуть бути надіслані визначеній кількості отримувачів. Кожен з учасників багатостороннього обміну має можливість погодити та підписати документ. Починаючи з оновлення 11.01.022, розширено функцію багатостороннього обміну. Додано можливість додавати, видаляти та редагувати отримувачів документа після передачі первинного документа на підпис. Також, реалізовано можливість організувати багатосторонній обмін без обов’язкового додавання отримувачів у шаблон документа.

Щоб скористатися новим функціоналом для шаблонів, які були створені у попередніх версіях програми, необхідно виконати повторну публікацію.

З оновлення 11.01.028 діє багатосторонній обмін первинними документами за посиланням. Спочатку слід зробити відповідні налаштування у Шаблонах первинних документів у полі Кількість отримувачів, яким буде надсилатися документ.

Контрагенти можуть опрацьовувати та затверджувати документи, отримані за посиланням, для яких налаштовано багатосторонній обмін. Після затвердження такого документа він буде направлений наступному учаснику обміну згідно з налаштованим маршрутом.

Інструкцію користувачу про відправку посилання на документ представникам контрагента читайте у Блозі бухгалтера та розділі Інформер програми M.E.Doc.

3. Облік акцизного податку (модуль доопрацьований з оновлення 11.01.011).

Даний модуль розроблений для виробників та реалізаторів підакцизних товарів для роботи із системою електронного адміністрування реалізації пального та спирту (СЕАРП та СЕ) та поводження з товарно-транспортними накладними.

4. Налаштування комплектів підписів оновлення 11.01.023).

Завдяки новому функціоналу Користувацьких налаштувань комплектів підписів можна створити комплект підписів для первинних документів за власними потребами. Перелік умов для комплектів підписів можна поєднувати та ефективно використовувати як для вхідних, так і для вихідних документів.

Про особливості налаштування комплектів підписів – у матеріалі.

5. Імпорт організації у вебсервіс СОТА оновлення 11.01.026).

За допомогою цього сервісу можна перенести документи та користувацькі довідники підприємства з програми M.E.Doc у вебсервіс СОТА. Докладніше про це – у Блозі бухгалтера.

6. Сервіс Стан розрахунків з бюджетом (функціонує з оновлення 11.01.027).

Новий сервіс розроблений для миттєвого отримання інформації щодо нарахування, сплати, переплати, недоїмки або пені по підприємству. Відповідну інформацію можна отримувати, не виходячи з програми, попередньо підписавши за допомогою електронного підпису (КЕП) і надіславши запит до органів ДПС.

У розділі Довідки державних органів додано функцію експорту даних у форматі Excel. Експорт виконується по команді головного меню Файл – Експорт – Експорт таблиці в Excel. У файл Excel експортуються дані, що відображені у таблиці модуля (з урахуванням обраних фільтрів) на момент виконання експорту. Також додано функцію друку даних про стан розрахунків з бюджетом (з оновлення 11.01.028).

Докладніше про це – у відео.

 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та тримайте руку на пульсі новин і змін у бухгалтерській сфері!