вгору

Декларація про майновий стан зазнала змін

З 07.08.2019 р. набрав чинності наказ Мінфіну від 25.04.2019 р. № 177 «Про внесення змін до наказу Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859». Даним наказом вносяться зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та Інструкції щодо заповнення податкової декларації.

Введено окремий додаток Ф3 «РОЗРАХУНОК суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку».

Розділ ІІ Декларації «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» доповнено новими рядками:

  • 10.2 «Дохід, нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільноправового характеру»;
  • 10.4.1 «Дохід, отриманий від фізичної особи платника податку(орендаря), який не є податковим агентом, за оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси платника податку (орендодавця)».

Про це повідомили податківці ДФС у м. Києві.

Нагадаємо, що до 1 травня Декларацію подають фізичні особи – платники ПДФО та ВЗ або особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність. При цьому, така фізособа повинна сплатити податок самостійно до 1 серпня.

Підприємці на загальній системі оподаткування подають декларацію протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).

У разі реалізації права нa отримання податкової знижки, фізособи подають Декларацію до 31.12.2019 р. (за 2018 рік) і до 31.12.2020 р. (за 2019 рік). Право на отримання податкової знижки щодо зменшення оподатковуваного доходу платника податку визначено п. 166.3 ПКУ.

Про те, як заповнити у програмі M.E.Doc Декларацію ФОП та незалежнику, читайте у Блозі бухгалтера та у розділі «Інформер» програми M.E.Doc.