вгору

Декларація з туристичного збору буде змінена: оприлюднено проект наказу

Державна фіскальна служба України оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору» (далі – Проект наказу).

Як зазначається у пояснювальній записці до Проекту наказу, метою його розробки є приведення форми Податкової декларації з туристичного збору (далі – Декларація) у відповідність до норм податкового законодавства, зокрема, до ст. 268 Податкового кодексу України, та забезпечення можливості декларування податкових зобов’язань з туристичного збору зі сплатою авансовими внесками. Також буде надана можливість обліку податкової пільги з цього збору (код пільги 18030101 Довідника № 91/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету).

За Проектом наказу нова редакція Декларації передбачатиме:

  • нову базу справляння туристичного збору;
  • можливість зазначити ставки туристичного збору, встановлені органом місцевого самоврядування для внутрішнього або для в’їзного туризму;
  • можливість зазначити суми авансових платежів.

Також буде враховано, що суб’єкт господарювання, якого визначено податковим агентом на території адміністративно-територіальних одиниць, що відповідають різним кодам органів місцевого самоврядування за КОАТУУ, але обслуговуються одним контролюючим органом, надає одну Декларацію з кількома додатками відповідного типу. До відома! На сьогодні Декларації надаються окремо по кожній адміністративно-територіальній одиниці.

Читайте у Блозі бухгалтера Туристичний збір – 2019: зміни у порядку оподаткування.