вгору

Детінізація ринку праці – Уряд дає місяць

5 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”, яке передбачає проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Цей нормативний акт розроблено Міністерством соціальної політики за результами наради з питань детінізації ринку праці під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Розпорядженням передбачено посиленння координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

Також, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади доручається переглянути власні нормативно-правові акти та внести до них зміни з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками під час реалізації наданих повноважень.

Про це повідомило Мінсоцполітики.

КМУ ініціюватиме ухвалення і подальше втілення низки рішень, направлених на захист прав найманих працівників з огляду на дотримання умов праці та подальшого соціального захисту при досягненні пенсійного віку.

«Я не прихильник покарання – треба людям пояснити. Будь ласка, оформлюйте працівників. Ми даємо місяць. Але потім на нас не ображайтеся», – сказав Прем’єр-міністр.

До відома! Розміри фінансової відповідальності за порушення законодавства про працю, а також коли не можна оформлювати договори цивільно-правового характеру, а лише трудовий договір, дізнайтеся у Блозі бухгалтера.