вгору

Єдинники 4 групи мають підтвердити свій статус до 20 лютого

Для юросіб, які є сільгосптоваровиробниками та у яких частка сільгосптоваровиробництва за 2019 рік дорівнює або перевищує 75%, передбачено щорічне підтвердження або можливість набуття статусу платника єдиного податку 4 групи у 2020 році. Про це нагадав Офіс великих платників податків ДПС.

Отже, відповідно до п. п. 295.9.1 та 298.8.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку сільгосптоваровиробники мають подати не пізніше 20 лютого поточного року:

  • загальну податкову декларацію з податку на 2020 рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільгоспугідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ)) ((ідентифікатор форми J0103803, із додатком «Відомості про наявність земельних ділянок» (J0138103)), – ДПС за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку);
  • звітну податкову декларацію з податку на 2020 рік окремо щодо кожної земельної ділянки – ДПС за місцем розташування такої земельної ділянки;
  • розрахунок частки сільгосптоваровиробництва (ідентифікатор форми J0303308) та відомості (довідку) про наявність земельних ділянок за 2019 рік – ДПС за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок.

Нагадуємо нашим користувачам, що податковим (звітним) періодом для єдинників 4 групи є календарний рік. Він починається з 1-го числа 1-го місяця податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем останнього місяця податкового (звітного) періоду (ст. 294 ПКУ).

Попереднім податковим (звітним) роком для новоутворених сільгосптоваровиробників є період з дня державної реєстрації до 31 грудня того ж року.

Про підстави для анулювання реєстрації платника єдиного податку 4 групи та про вимоги до ФОП-фермерів, які застосовують 4 групу єдиного податку, читайте у Блозі бухгалтера та в Інформері програми M.E.Doc.

Приєднуйтесь до нас на Telegram-каналі.