вгору

До уваги платників транспортного податку

Нагадуємо нашим читачам – платникам транспортного податку,  що 19 лютого – граничний термін подання декларації  з транспортного податку на 2018 рік.

Справляння транспортного податку регулюється статтею 267 ПКУ .

Відповідно до вимог статті 267 ПКУ транспортний податок сплачують юридичні і фізичні особи (у т. ч. нерезиденти), які мають у власності зареєстрований легковий автомобіль не старше 5 років з дати випуску і середньоринковою вартістю вище 375 МЗП станом на 1 січня звітного року (у 2018 році – понад 1 396 125 грн.).

Зверніть увагу!

Інформація про середньоринкову вартість автомобілів, що потрапляють під оподаткування, з урахуванням пробігу, марки, року випуску тощо розміщена на сайті Мінекономрозвитку у розділі «Розрахунок середньоринкової вартості транспортних засобів».

У 2018 році платники транспортного податку  - юридичні особи подають Декларацію з транспортного податку  за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів  України від 27.06.2017 №595 (Фізособи сплачують податок на підставі податкового повідомлення-рішення, отриманого від ДФС). Декларація подається  за місцем реєстрації транспортного засобу.

Нову форму декларації доповнено рядком 8 «Код органу місцевого самоврядування за місцем реєстрації транспортного засобу за КОАТУУ» та колонкою 2 «Міжнародний ідентифікаційний номер  транспортного засобу (VIN  - код)».

Сума податку становить 25 000 грн. на рік, але якщо автомобіль використовується менше календарного року (або 5 років з дати його випуску минають у поточному році), тоді сума податку перераховується пропорційно місяцям використання .

Податок сплачується підприємствами відповідно до декларації щоквартально рівними авансовими внесками – до 30го числа місяця, що настає за звітним кварталом.