вгору

Довідка про зведені за добу облікові дані: заповнюємо вручну

Ми вже розповідали, як заповнити довідку про зведені за добу облікові дані найбільш швидким способом -  автоматичним.

Цього разу ми підготували матеріал про самостійне заповнення довідки, тобто вручну. 

Нагадаємо, що Довідка про зведені за добу дані (ідентифікатор форми - J/F0210401) знаходиться у модулі Облік акцизного податку - Реєстр акцизних документів (пальне).

Алгоритм заповнення Довідки такий:

1. Створити Довідку про зведені за добу дані можна за допомогою кнопки , а також через команду Файл на панелі інструментів (рис. 1).

Рис.1 

2. У вікні Автозаповнення даних необхідно обрати вид заповнення “З самостійним заповненням”, поставивши позначку “V”. Підтвердіть свій вибір, натиснувши ОК (рис. 2).

Рис. 2

3. У окремому вікні відкриється бланк Довідки, що містить дані до заповнення (рис. 3).

Рис. 3

4. Заповнюємо вступну частину довідки.

У вступній частині колонки 01-07 в обов’язковому порядку повинні бути заповнені. 

Звертаємо увагу! Колонки 01.1 - основна та 01.2 - коригуюча не можуть бути заповнені одночасно. 

Коли заповнюється коригуюча Довідка, слід обов’язково зазначити  номер основної Довідки.(кол.01.4), а також дату. При цьому дата не повинна бути меншою, чим дата (дати) звітної доби (кол. 02.1 та кол. 02.2), та не може бути більшою, ніж дата реєстрації довідки (Рис.4).

5. Особливу увагу слід приділити даті та часу заповнення кол. 02.1 та кол.02.2. Ці дані також обов’язкові до заповнення. Дата не повинна бути меншою, ніж дата (дати) звітної доби (кол. 02.1 та 02.2), та не може бути більшою, ніж дата реєстрації довідки. 

Рис. 4

6. Обов’язково заповнюємо дані суб’єкта господарювання (кол.04.1 та кол. 04.2), поставивши позначку “Х”. Позначка Х не може бути зазначена одночасно у двох полях.

7. Заповнення табличної частини Довідки 

  • Таблиця 1. Інформація щодо обсягів залишків пального за кодами товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД на початок та кінець звітної доби у розрізі резервуарів, розташованих на акцизному складі пального. 

Колонки 08.1 та № рядка, який коригується - обов’язкові до заповнення, значення поля має співпадати з значенням кол. 08.1 для основної Довідки, для Коригуючої може не співпадати у разі додання нового рядка.

Звертаємо увагу! При заповненні полів Обсяги залишків пального у резервуарі на початок доби має бути заповнено лише одну колонку чи 08.7, чи 08.9. Це ж саме стосується і заповнення колонок на кінець доби (08.8 чи 08.10).   

Поле 08.11 Тип дії  заповнюється кодом 1, у разі якщо складається основна довідка (Рис.5). Тип дії для коригуючої довідки може бути 1 та/або 2.

Рис. 5

Розшифровку видів Типу дій дивітся у Примітці.

Примітка. Коригування може бути трьох видів:    

вид 1 – вилучення вже наданої інформації: у вибраній таблиці зазначаються  дані рядка (в т. ч. № рядка), вказані в основній довідці з урахуванням всіх наданих коригувань,  зазначається тип дії «2»;    

вид 2 – додання нової інформації: у вибраній таблиці зазначається новий № рядка, заповнюються всі поля цього рядка, зазначається тип дії «1»;    

вид 3 – зміна раніше наданої інформації: спочатку здійснюється коригування виду 1, а потім коригування виду 2.

  • Таблиця 2. Інформація щодо загальних обсягів залишків пального за кодами товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД на початок та кінець звітної доби на акцизному складі.

В даній таблиці колонка 09.1 та № рядка, який коригується, обов’язкові до заповнення, значення поля має співпадати з значенням кол. 09.1 для основної Довідки, для Коригуючої може не співпадати у разі додання нового рядка.

Що стосується заповнення даних на початок доби (кол. 09.4), то сума даного показника повинна дорівнювати сумі показників кол.08.7 та кол.08.9 за співпадаючим кодом УКТ ЗЕД по кол. 09.2 та кол. 08.2.

Дані показників на кінець доби (кол. 09.5) дорівнюють сумі показників кол. 08.8 та кол.08.10 за співпадаючим кодом УКТ ЗЕД по 09.2 та 08.2.

Поле 09.11 Тип дії заповнюється значенням 1, у разі якщо складається основна довідка. У разі складання коригуючої довідки зазначаються 1 та/або 2 (див. Примітку). (Рис.6).

Рис. 6

  • Таблиця 3.  Інформація щодо добового обсягу реалізованого пального за кодами товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД за звітну добу за показниками витратомірів, встановлених на місцях відпуску пального наливом з акцизного складу. 

Колонка 10.1 та № рядка, який коригується, обов’язкові до заповнення. Значення поля має співпадати з значенням кол. 10.1 для основної Довідки, для Коригуючої може не співпадати у разі додання нового рядка.

При заповненні показників Зведені за добу підсумкові дані щодо добового обсягу реалізованого пального з акцизного складу 10.5 або 10.6 заповнюється тільки одна із колонок.

Поле 10.11 Тип дії заповнюється значенням 1, у разі якщо складається основна довідка. У разі складання коригуючої довідки зазначаються 1 та/або 2 (див. Примітку), рис. 7.

Рис. 7

  • Таблиця 4. Інформація щодо загального обсягу реалізації пального за кодами товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД за звітну добу з акцизного складу.

Колонка 11.1 та № рядка, який коригується, обов’язкові до заповнення, значення поля має співпадати з значенням кол. 11.1 для основної Довідки, для Коригуючої може не співпадати у разі додання нового рядка. 

Показники поля 11. 4 повинні дорівнювати сумі показників кол.10.5 та 10.6 за співпадаючим кодом УКТ ЗЕД, які зазначені в кол. 11.2 та 11.3.

Показники поля 11.5 Тип дії заповнюється значенням 1 для основної довідки, а для коригуючої обираємо 1 та/або 2, деталі у Примітці. (Рис. 8).

Рис. 8

  • Таблиця 5. Інформація щодо добового обсягу отриманого пального за кодами товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД за звітну добу на акцизному складі.

Колонка 12.1 та № рядка, який коригується, заповнюється обов’язково. Значення даного поля має співпадати зі значенням 12.1 для основної Довідки та може різнитися при заповненні Коригуючої Довідки у разі додання нового рядка..

Колонки з 12.2 по 12.9 обов’язкові для заповнення. 

Поле 12.10 Тип дії - також обов’язкове до заповнення, і показник має відповідати даним заповнення: 1 - для основної довідки, 1 та/або 2 - для коригуючої, див. Примітку (Рис.9).

Рис. 9

  • Таблиця 6. Інформація про обсяги залишків пального, находяться на акцизному складі в тарі, балонах, упаковках, про добовий обсяг отриманого та реалізованого пального в тарі, балонах, упаковках за кодами товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД на акцизному складі.

Колонка 13.1 та № рядка, який коригується, підлягає обов’язковому заповненню. При цьому значення кол. № рядка, який коригується, має співпадати зі значенням кол. 13.1 для основної Довідки і може не співпадати для Коригуючої у разі додання нового рядка.

Колонки з 13.2 по 13.8 також обов’язкові для заповнення. 

При цьому показник поля 13.8 Тип дії - повинен бути заповнений 1 - для основної довідки, 1 та/або 2 - для коригуючої, див. Примітку (Рис.10).  

Рис. 10

8. Перевірте та збережіть за допомогою кнопки або  (F4) всі внесені дані.

9. Підпишіть КЕП та направте до контролюючого органу.

Про запровадження функціоналу автоматичного заповнення Довідки та відповідальність за неподання Довідки читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.