вгору

ФОП-єдинники, які здійснюють продаж ліків та медичних виробів, повинні застосовувати РРО

28.12.2018

З 1 січня набирають чинності зміни до п. 296.10 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг від 06.07.1995р. № 265/95-ВР (далі – Закон про РРО). Зміни стосуються застосування РРО ФОП - єдинниками, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Відтепер, норми абз.4 п. 296.10 ПКУ не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Тобто, з 01.01.2019 р. ФОПи - єдинники, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення за готівку, будуть зобов’язані використовувати РРО (незалежно від обсягу доходу).

Відповідні зміни також внесені до ст. 9 Закону про РРО.

При цьому ст. 2 Закону про РРО уточнено, що вироби медичного призначення (медичні вироби) – це будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

Про це нагадали податківці ГУ ДФС у Чернівецькій області.

Докладніше про зміни, які відбудуться з 1 січня 2019 року в оподаткуванні єдиного податку, читайте у Блозі бухгалтера.