вгору

Готуються зміни до форми Декларації збору за місця для паркування

Звертаємо увагу наших користувачів, що у форму декларації за місця для паркування транспортних засобів планують внести зміни.

Відповідний проект наказу Мінфіну оприлюднила на своєму сайті ДПС України.

Проект наказу розроблено з метою приведення форми податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – Декларація) у відповідність до постанови Кабміну від 31.10.2018 р. № 891 (далі – Постанова №891).

Нагадаємо, що згідно з Постановою №891, яка набирає чинності з 01.01.2020 р., з 2020 року скасовується обов’язок суб’єктів господарювання щодо складання та подання окремого Звіту про суми податкових пільг.

У той же час інформація про суми податкових пільг, які отримані суб’єктами господарювання, буде відображатися у поданих ними податкових деклараціях.

Отже, зміни до чинної Декларації (ідентифікатор форми F/J0301206) вносяться у зв’язку з необхідністю забезпечити облік податкової пільги зі збору за місця для паркування транспортних засобів (код пільги 18020101 Довідника № 91/1 податкових пільг).

Нова Декларація буде містити окремий додаток «Розрахунок податкових зобов’язань збору за місця для паркування транспортних засобів», у якому, зокрема, заповнюватиметься інформація про податкові пільги (колонки 7 – 13), що надаватимуться за звітні періоди, починаючи з 01.01.2020. У цих колонках зазначатимуться:

  • код та найменування пільги відповідно до довідника пільг;
  • сума пільги, розрахована пропорційно до періоду користування пільгою;
  • дата користування пільгою;
  • сума пільги у разі цільового використання пільги/частини пільги (якщо таке цільове призначення визначено);
  • площа, на яку поширено пільгу.

Також читайте у Блозі бухгалтера, хто є платником збору за місця для паркування транспортних засобів.