вгору

Граничні строки сплати ПДФО та ВЗ за результатами декларування доходів за 2019 рік

З 01.01.2020 року стартувала кампанія по декларуванню доходів громадян, отриманих в 2019 році. Детальніше про це ми писали тут.

 Зазначимо, що в електронному вигляді декларація про майновий стан і доходи (далі – Декларація) подається за новою формою (для фізичних осіб – F0100211, для ФОП – F0100111).

Сплата податкових зобов’язань, визначених у Декларації, у 2020 році здійснюється у такі граничні строки:

№ з/п

Граничний строк

Хто сплачує

1

20 лютого 2020 р.

ФОП (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)

2

протягом 10 к. дн., що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання Декларації

Фізособи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)

3

31 липня 2020 р.

Громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність

 

Платник податку – фізособа, яка зобов’язана подати Декларацію, визначити та сплатити свої податкові зобов’язання, сплачує їх за кодами бюджетної класифікації:

  • «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;
  • «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Платники податку – фізособи, які відповідно до розд. IV ПКУ зобов’язані сплатити податок, але звільнені від подання декларації (при нотаріальному посвідченні договорів та/або при видачі свідоцтв про право на спадщину тощо), сплачують за кодом платежу:

  • «11010501» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню»;
  • «11011000» – «військовий збір».

Нагадаємо, що загальна ставка ПДФО дорівнює 18%, ставка ВЗ – 1,5%.

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на офіційному вебпорталі ДПС.

Про це проінформували податківці ДПС в Одеській області.

Про зміни в Декларації про майновий стан і доходи читайте у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.