вгору

Як правильно заповнити поле «Призначення платежу» у разі сплати податків і зборів?

Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, здійснюється на підставі наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. № 666.

Отже, при сплаті (стягненні) податків, зборів, митних платежів, здійсненні бюджетного відшкодування, поверненні помилково або надміру зарахованих коштів, зокрема, поле № 3 «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюється таким чином:

  • друкується розділовий знак ";" – обов’язковий символ;
  • друкується один з нижченаведених реквізитів:
  1. код клієнта за ЄДРПОУ (8 цифр);
  2. реєстраційний номер облікової картки платника податків (завжди – 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  3. реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (завжди має 9 цифр).

Важливо! При заповненні поля не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

Про це нагадали податківці ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Ці вимоги також необхідно враховувати при заповненні платіжних документів, у т.ч. при сплаті через банківські термінали або систему Інтернет-банкінг.

Про те, як правильно заповнити платіжне доручення на сплату ЄСВ та при погашенні податкового боргу, читайте у Блозі бухгалтера у розділі «Інформер» програми M.E.Doc.