вгору

Коли можна не подавати податковий розрахунок за формою № 1ДФ?

Звертаємо увагу, що податкові агенти зобов’язані подавати податковий розрахунок за формою № 1ДФ до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Це передбачено абзацом першим пп. «б» п. 176.2 Податкового кодексу України.

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку затверджений наказом Мінфіну від 12.01.2015 р. № 4 (далі – Порядок № 4).

Відповідно до п. 2.2 Порядку № 4 податковий розрахунок подається незалежно від того, виплачує чи не виплачує доходи платникам податку податковий агент протягом звітного періоду.

При цьому податковий агент може не подавати податковий розрахунок за формою №1ДФ при одночасному дотриманні таких обов’язкових умов:

  • не здійснювалось нарахування доходів платнику податку;
  • не здійснювались виплати будь-яких доходів протягом звітного періоду;
  • не перераховувався податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Відповідне роз’яснення надали податківці ДФС у Запорізькій області.

Додатково читайте матеріал «Підприємство має відокремлений підрозділ: як сплачувати ПДФО, і куди подавати форму № 1ДФ?» у Блозі бухгалтера.

Нагадуємо нашим користувачам, що у програмі M.E.Doc форма № 1ДФ має ідентифікатори J0500105 (F0500105) та знаходиться у розділі «Реєстр бланків» – «Державна фіскальна служба» – «Інше».