вгору

Мінфін оприлюднив зміни до порядку заповнення декларації про доходи

Мінфін оприлюднив проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».

Проект наказу розроблений Мінфіном разом з ДФС з метою приведення Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859 (далі – Інструкція), у відповідність до норм законодавства.

Нагадаємо нашим користувачам, що Законом України від 03.07.2018 р. № 2477 (далі – Закон № 2477) були внесені зміни, зокрема, до пп. 166.3.3 Податкового кодексу України, якими розширено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки. А саме, крім компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти, доповнено правом на витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

У зв’язку з цим, пропонується внести зміни до положень Інструкції щодо включення до податкової знижки вищезазначених витрат на навчання.

Крім того, у пп. 8 п. 2 розділу ІV Інструкції проектом уточнюється, що у рядку 3 додатку Ф1 до декларації про майновий стан і доходи зазначається загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами, який розраховується як різниця між значеннями графи 6 «Усього» рядка 1 та рядка 2 розділу I цього додатку.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту надавати за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: [email protected]

Державна регуляторна служба України, 01011, Київ, вул. Арсенальна, 9/11.  E-mail загальний: [email protected]