вгору

Незабаром зміниться форма податкової накладної: оприлюднено проект наказу

ДФС України оприлюднила на своєму сайті проект наказу Мінфіну, яким буде змінена форма податкової накладної, розрахунку коригування та порядок заповнення податкової накладної.

Проект наказу Мінфіну „Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307” (далі – проект наказу) розроблено відповідно до вимог Податкового кодексу України.

Прийняття вказаного нормативно-правового акта врегулює питання щодо реєстрації платниками податку на додану вартість в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) „зайво” складених податкових накладних (наприклад, двох і більше податкових накладних, складених на одну операцію з постачання товарів/послуг) та складання і реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування до них.

Разом з тим, проектом наказу передбачено затвердження у новій редакції форми податкової накладної та внесення змін до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307, зокрема:

- складання зведеної податкової накладної в частині зазначення коду однієї з ознак у графі „Зведена податкова накладна” (замість помітки „Х”);

- складання податкової накладної за щоденними підсумками;

- складання розрахунку коригування у разі допущення помилки в реквізитах заголовної частини податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН, які не заважають ідентифікувати здійснену операцію.

Цей наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника:

поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної та нормотворчої роботи;

електронну – [email protected]