вгору

Новий Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок ДПС: оприлюднено проєкт

ДПС оприлюднила проєкт зміненого Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок (далі – проєкт Порядку).

Нагадуємо нашим користувачам, діючий Порядок затверджено наказом Мінфіну від 02.06.2015 р. № 524 (у редакції наказу Мінфіну від 26.03.2018 р. № 386) (далі – Наказ №524).

За повідомленням податківців, внесення змін до Наказу № 524, зокрема,  вдосконалить підхід до процесу відбору платників податків для включення до плану-графіка проведення документальних планових перевірок, оновить критерії ризиковості від провадження господарської діяльності платників податків з урахуванням галузевої та регіональної специфіки, результатів попередніх аудитів, судової практики та даних, які можуть бути отримані від державних органів («відкритих джерел»).

До того ж, згідно з пояснювальною запискою виникла необхідність приведення процедури формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків відповідно до вимог Податкового кодексу України та вилучення процедур, передбачених Митним кодексом України. Зокрема, з переліку критеріїв ризику виключені критерії ризику платників податків – учасників ЗЕД, які перевіряються з питань дотримання вимог законодавства з питань державної митної справи, та з розділу І плану-графіка виключено підрозділ C «Платники податків та їх контрагенти, які мають ризики несплати податків та плануються до перевірок щодо дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи».

Читайте також наші новини у Блозі бухгалтера, розділі Інформер програми M.E.Doc та Telegram-каналі.