вгору

Підсумки тижня (з 07 по 11 жовтня 2019 року)

Шановні користувачі! Вітаємо з Днем Захисника України, українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці! Бажаємо усім мирного неба, козацького здоров’я, злагоди, достатку та захисту Пресвятої Богородиці від негараздів!

На цьому тижні нас очікує короткий тиждень: 4 робочих дні. Встигніть подати податкову звітність за вересень. Щоб нічого не пропустити дивіться Податковий календар на жовтень.

Нагадаємо, що платники акцизного податку вперше подають декларацію акцизного податку за новою формою не пізніше 21.10.2019 року за звітний період – вересень 2019 року. Про те, як розподіляються алкогольні напої у декларації акцизного податку, читайте у Блозі бухгалтера.

Крім того, з 01.01.2020 року планується внести зміни до форм та порядку заповнення податкової звітності з ПДВ. Це пов’язано з приведенням форм звітності у відповідність до норм законодавства.

ДПС внесла зміни в план-графік перевірок на жовтень 2019 р., а також оновила Довідник типів об’єктів оподаткування ще одним об’єктом оподаткування – 712 «Електростанція».

У ВРУ зареєстровано законопроект, який пропонує збільшити порогову суму для обов’язкового звітування банками та іншими фінустановами по операціям: зі 150 тис. грн до 400 тис. грн., а також збільшити граничну суму переказу, яку банки зобов’язані перевіряти, – з 15 тис. грн. до 30 тис. грн.

Крім того, ВРУ ухвалила законопроекти щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків, зборів та ЄСВ, який почне діяти з 01.01.2021р. (у разі підписання та оприлюднення даних законопроектів).

Також наші експерти підготували для Вас перелік кейсів, на які слід звернути увагу при запровадженні ЕДО.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.