вгору

Підсумки тижня (з 1 по 5 липня 2019 року)

Очікування платників акцизного податку щодо перенесення строків запровадження СЕАРП та СЕ, на жаль, не виправдались. Депутати так і не розглянули це питання. А отже, з 1 липня СЕАРП та СЕ працює. Що робити суб’єктам господарювання, яких це стосується, розказала ДФС. Ми, в свою чергу, нагадаємо нашим користувачам, що розробник програми M.E.Doc для платників акцизного податку реалізував нові модулі для зручного отримання ліцензій, а також для надання звітності (оновлення 11.01.011).

У Блозі бухгалтера читайте про модуль Реєстр ліцензій (пальне), заповнення акта інвентаризації залишків спирту та заявки на переміщення пального та спирту.

Важлива новина для перевізників та суб’єктів господарювання, які у своїй діяльності використовують ТТН: Мінінфраструктури затвердило наказ, яким запроваджено оформлення електронних ТТН.

Також НБУ нагадав, що з 5 серпня 2019 року в Україні запроваджується міжнародний номер банківського рахунку IBAN, який складається з 29 літерно-цифрових символів. Звертаємо увагу користувачів програм M.E.Doc та СОТА, що стандарт IBAN буде підтримано у всіх формах, де є така необхідність.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.