вгору

Підсумки тижня з 13 по 17 січня 2020 року

На минулому тижні ВРУ у другому читанні було прийнято проєкти законів про вдосконалення адміністрування податків та усунення окремих неузгодженостей у податковому законодавстві (№1209-1, №1210).

Остаточних текстів прийнятих у другому читання законів на момент написання матеріалу ще немає. При цьому, Мінфін на офіційному сайті прокоментував основні положення прийнятих законів. Зміни передбачені в частині адміністрування податків, імплементації положень Плану дій BEPS, місцевих податків і зборів тощо. Про проєкти цих законів ми писали раніше у матеріалах:

ФСС почали оприлюднювати нові рахунки для сплати страхових виплат, введені в дію з 01.01.2020 року.

ДПС внесла зміни до реєстру ВПП на 2020 рік, оприлюднила нові довідники податкових пільг, які діють з 01.01.2020 р., та інформацію про нормативну грошову оцінку земель для розрахунку земельного податку на 2020 рік.

Також ДПС рекомендує платникам податку на прибуток подавати декларацію за 2019 рік за оновленою формою.

Держстат планує оприлюднити 27.01.2020 р. оновлений перелік форм державних статистичних спостережень в сервісі «Пошук за кодом ЄДРПОУ».

Водночас звертаємо увагу, що це не стосується звітності за 2019 рік. Крім того, до офіційних роз’яснень Держстату щодо скасування форм статзвітності усі форми подаються у повному обсязі.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.