вгору

Підсумки тижня (з 19 по 23 серпня 2019 року)

Ось і пройшли святкові вихідні – лагідні та сонячні. Прийдешній робочий тиждень буде коротким, чотириденним. Отже, є час з новими силами підготуватися до початку навчального року!

А тепер згадаємо, що цікавого відбулося на минулому тижні.

21.08.2019 р. ДПС передані функції з адміністрування податків та ЄСВ. Розпорядження КМУ набере чинності з моменту оприлюднення.

Цього ж дня КМУ затвердив нові порядки здійснення державного контролю (нагляду) за додержанням законодавства про працю. Наразі текст не оприлюднений. Отже, роботодавці знову «під ковпаком» Держпраці та органів місцевого самоврядування щодо інспекційних відвідувань.

Мінфін затвердив Узагальнюючу податкову консультацію щодо застосування ТЦУ нерезидентами.

Активною була і ДФС у розясненнях щодо СЕАРП та СЕ. У зв’язку із святами, податківці нагадали про відсутність обмежень для реєстрації акцизних накладних/ розрахунків коригування до них в ЄРАН у вихідні та святкові дні.

  • Увага! Штрафи за порушення порядку реєстрації АН в ЄРАН застосовуються з 01.10.2019 р. Тобто, відповідні штрафні санкції можуть бути накладені до АН/ РК до них, дата реєстрації яких в ЄРАН починається з 01.10.2019 р.  Роз’яснення надано листом від 20.08.2019 р. № 11320-10-5/21041, погодженим з Мінфіном.

Податківці також роз’яснили:

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.