вгору

Підсумки тижня (з 20 по 24 серпня)

З 24 серпня 2018 року набули чинності зміни до Порядку обліку платників податків і зборів. Змінами, зокрема, визначено порядок обліку в контролюючих органах представництв донорських установ в Україні, спрощено порядок подання постійними представництвами нерезидентів заяви за ф.№1-РПП, передбачено нову редакцію форми № 11-ОПП, в інші форми також внесені зміни.

Держстат наказом від 27.07.2018 р. № 161 затвердив нову статистичну звітність про ціни на природний газ та електроенергію, які постачаються споживачам. Нову звітність юрособи - постачальники природного газу та електроенергії повинні надати до органів Держстату за І півріччя 2018 року не пізніше 1 вересня.

Нагадаємо, що за серпень звітність з ЄСВ подається за новою формою. Змінами, зокрема, передбачено, що Таблиця 5 додатка 4 звіту з ЄСВ подається тепер при укладенні і розірванні трудових договорів (цивільно-правових договорів), зміні посади, строків проходження військової служби або надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною до 3-х (6-ти) років.

Також пам’ятайте, що 30 серпня – останній день сплати податків та зборів за липень, а саме: плати за землю, ПДВ, акцизного податку, рентної плати за користування радіочастотним ресурсом, ПДФО та військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу.

Увага! З 11.09.2018 сплата податків та зборів буде здійснюватися тільки на нові бюджетні рахунки.

Держпраці розказала про відмінності між цивільно-правовими та трудовими договорами та про те, які факти свідчать про приховані трудові відносини підприємства із надавачами послуг.

НБУ надав роз’яснення щодо порядку ведення касових операцій. Зокрема, відповів на такі актуальні питання:

Більше новин та корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера.