вгору

Підсумки тижня з 20 по 24 січня 2020 року

На минулому тижні більшість новин стосувались законопроєктів, зареєстрованих у ВРУ.

Напевно, головною новиною минулого тижня була реєстрація у ВРУ проєкту Постанови про скасування рішення ВРУ щодо прийняття у другому читанні та в цілому законопроєкту № 1210. Про це – у нашому матеріалі.

Також на розгляд ВРУ були внесені законопроєкти щодо:

Вони будуть розглянуті тільки з 04.02.2020 року, коли ВРУ поновить свою роботу.

Також активізувався Мінфін. Затверджено та набрали чинності Зміни до деяких методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку, а також Зміни до порядку обліку платників ЄСВ.

Крім того, Мінфін оприлюднив проєкт щодо доповнення Довідника ознак доходів новими ознаками. Узагальнені ознаки будуть розділені на більш конкретизовані види доходів, і вже з 01.04.2020 р. нові ознаки з’являться у додатку до Порядку заповнення форми № 1ДФ.

ДПСУ надала офіційний лист, в якому рекомендувала подавати декларацію з податку на прибуток за 2019 рік за новою формою (ідентифікатор форми у M.E.Doc – J0100118).

Команда M.E.Doc постійно інформує своїх користувачів про всі новації щодо електронного документообігу, тримаючи руку на пульсі. Якщо Ви щось пропустили, радимо ознайомитись з нашим матеріалом ЕДО: підсумки року–2019.

Більше новин та корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, у розділі Інформер програми М.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.

Ми працюємо для Вас!