вгору

Підсумки тижня з 23 по 27 березня 2020 року

На минулому тижні Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів. Отже, карантин продовжено до 24 квітня 2020 року.

Про всі карантинні нововведення ми писали у наших матеріалах у Блозі бухгалтера.

Основні податкові пільги такі:

Також Держпраці надала роз’яснення щодо організації роботи працівників під час карантину. Серед таких заходів – запровадження дистанційної роботи, надання працівникам відпусток на час карантину.

У КМДА оприлюднили рекомендації для підприємств, установ та організацій, де неможливо забезпечити дистанційний режим роботи. Зокрема, роботодавцям радять забезпечити працівників засобами індивідуального захисту, перевезення на робочі місця, вхідний санітарний контроль.

ДПС оновила І та ІІ розділи плану-графіка проведення перевірок (станом на 24.03.2020 р.) та ІІІ і VІ розділи (станом на 27.03.2020 р.).

Звертаємо увагу бухгалтерів, що 30 березня останній день сплати податків та зборів за лютий 2020 року! Докладно про це – у Податковому календарі на березень 2020 року.

І про позитивне. З 28 на 29 березня Україна переходить на літній час. Тож не забудьте перевести стрілки ваших годинників.

До речі, 27 березня щорічно відзначається Міжнародний день театру. У дні карантину провідні театри світу безкоштовно транслюють записи минулих вистав. Про це – у нашому матеріалі.

А команда M.E.Doc зичить Вам здоров’я та гарного настрою! Час карантину швидко сплине, і зовсім скоро нас очікує літо, сонце, і море позитиву!

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.