вгору

Підсумки тижня з 25 по 29 листопада 2019 року

Мінсоцполітики повідомило, що 27 листопада Уряд збалансував бюджет Фонду соціального страхування України на 1,4 млрд гривень, що дозволить забезпечити матеріальні виплати лікарняних, декретних та на поховання. Отже, всі виплати Фонд здійснюватиме у штатному режимі.

Також Урядом на засіданні 27.11.2019 року було схвалено проєкт закону щодо переведення у цифровий формат трудових книжок. Тепер справа за ВРУ: якщо депутати ухвалять цей законопроєкт, то трудові книжки працівників будуть електронними.

Мінфін оприлюднив на сайті проєкт наказу щодо змін до Порядку формування Реєстру ВПП, який приводиться у відповідність до норм чинного законодавства.

Держпродспоживслужба оприлюднила наказ від 28.11.2019 р. № 1160 «Про затвердження річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2020 рік». У додатку 1 до наказу визначено перелік суб’єктів господарювання (юридичних та фізичних осіб), яких планують перевірити у 2020 році.

Для держслужбовців та інших суб’єктів е-декларування розширено перелік членів сім’ї декларанта, оновлено перелік інформації, яку потрібно зазначати в е-декларації. Відповідні зміни були внесені до Закону України «Про запобігання корупції».

Нормами законодавства визначено, що на підприємстві має бути затверджений графік відпусток. Про нюанси його складання читайте у Блозі бухгалтера.

Також дивіться відповіді на запитання про пальне, що використовується у господарській діяльності.

Про граничні строки подання податкової звітності та сплати податків у грудні 2019 р. дізнайтесь із Податкового календаря.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.