вгору

Підсумки тижня з 27 по 31 січня 2020 року

ДПС України повідомила, що 03.02.2020 та 04.02.2020 тимчасово буде призупинено приймання та реєстрацію ПН та РК. Це пов’язано з проведенням регламентних робіт у зв’язку із запровадженням нового порядку блокування ПН/РК.

Нагадаємо, що новий порядок блокування ПН/РК набирає чинності з 01.02.2020 року. Основна новація цього порядку у тому, що критерії ризиковості, позитивної історії платника податків та ризиковості здійснення операцій затверджені як окремі додатки і вже не будуть визначатись листами ДПС.

Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку з 13,5% до 11% річних з 31 січня 2020 року.

Також НБУ планує запровадити нові тарифи на послуги системи електронних платежів з 24.03.2020 року.

З 28.04.2020 року набирає чинності закон щодо запобігання відмиванню доходів. Закон, зокрема, зобов’язує по-новому подавати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника. Зокрема, згідно з новими вимогами всі юрособи, зареєстровані до 28.04.2020, повинні будуть подати державному реєстратору оновлену інформацію про кінцевого бенефіціарного власника.

Кабмін розробив проєкт змін, яким пропонується відмінити подання до ДПС повідомлення про прийняття на роботу керівників підприємств, оскільки така інформація дублюється з відомостями з Єдиного державного реєстру.

Мінфін планує виключити такі форми документів, як Заява про приєднання до Договору про визнання електронних документів та Заява про припинення дії Договору. Згідно з проєктом суб’єкти ЕДО будуть приєднуватись до Договору шляхом надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.