вгору

Підсумки тижня (з 27 по 31 травня 2019 року)

Вітаємо наших читачів з початком літа! Перший місяць літа порадує нас двома святковими днями – Трійця (16 червня) та День Конституції (28 червня). Отже, у червні нас очікує 12 днів відпочинку та 18 робочих днів.

Нагадаємо, що з 03.06.2019 р. НБУ посилив нагляд за здійсненням готівкових розрахунків. Так, банк має вживати заходи для вивчення клієнтів-суб’єктів господарювання, які отримують у банку готівку. Зокрема, банк має отримувати від клієнта підтвердні документи, на підставі яких здійснюються готівкові розрахунки. 

Також з 03.06.2019 р. запрацюють нові рахунки для зарахування лікарняних. Це стосується бюджетників. У зв’язку з цим страхувальникам, рахунки яких обслуговуються Казначейством, необхідно надати до територіальних відділень Фонду соцстраху актуальні банківські реквізити.

З 9:00 28.05.2019 року змінилась адреса WEB-сервісу обміну документами та квитанціями з приймальним шлюзом. Для того, щоб і надалі успішно відправляти звіти на реєстрацію та отримувати відповідні квитанції необхідно встановити оновлення програми M.E.Doc 11.01.008.

Державна регуляторна служба оприлюднила можливі способи реагування суб’єктів господарювання з метою захисту своїх прав на інспекційні відвідування Держпраці. Це пов’язано із визнанням нечинною постанови КМУ від 26.04.2017 р. № 295 щодо інспекційних відвідувань Держпраці.

Держпраці навела перелік типових помилок у записах до трудових книжок щодо найменування професій.

Також ДФС роз’яснила, як у податковому розрахунку за ф. №1ДФ відображати відпускні, у т.ч. перехідні.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.