вгору

Підсумки тижня (з 29 липня по 2 серпня 2019 року)

Шановні користувачі, нагадаємо, що з 05.08.2019 року банки відкривають нові рахунки за міжнародним стандартом IBAN та змінюватимуть діючі номери рахунків відповідно до нового стандарту. У зв’язку з цим в програмі M.E.Doc оновлено розділ Банківський модуль, який дозволяє формувати та імпортувати повідомлення про відкриття/закриття рахунків.

До 9 серпня потрібно відзвітувати за ІІ квартал. Про те, які податкові звіти потрібно подавати у серпні дивіться у Податковому календарі.

Щодо новин минулого тижня.

1 серпня 2019 р. з 0 год. 00 хв. ДФС проводилось технічне обслуговування системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Як діяти в період техобслуговування СЕАРП та СЕ платникам акцизного податку та чи застосують штраф за несвоєчасну реєстрацію АН в цей період роз’яснила ДФСУ на своєму сайті.

Мінсоцполітики затвердило нову форму звітності №1-ПА "Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб'єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні" та порядок її подання. З набранням чинності змін цей звіт потрібно буде подавати щоквартально, замість річного періоду, як це було раніше.

Мінфін наказом від 25.04.2019 р. №177 (наказ ще не набрав чинності) вніс зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції щодо її заповнення, якими привів форму декларації у відповідність до чинного законодавства.

Тепер чекатимемо на роз’яснення ДФС щодо того, коли потрібно звітувати за новою формою: за 2019 рік або за 2020 рік, як це передбачено п. 46.6 Податкового кодексу України.

Також пропонуємо Вам ознайомитись з поширеними помилками при заповненні акцизної накладної на пальне та порадами щодо їх виправлення.

І насамкінець нагадуємо, що наприкінці літа нас очікує 3 дні відпочину – з 24 по 26 серпня (включно) з нагоди Дня незалежності України, який визначатимемо 24 серпня (субота). Відповідно, 23 серпня (п’ятниця) працюємо на годину менше.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.