вгору

Підсумки тижня (з 29 жовтня по 02 листопада)

Шановні користувачі, увага! ДФС 01.11.2018 року замінила сертифікат системи прийому електронної звітності та реєстрації ПН/РК. Новий сертифікат ДФС – вже у М.E.Doc (оновлення 11.00.018). Отже, для коректного подання електронної звітності вчасно оновіть програму.

З 07.11.2018 р. набирає чинності Закон про електронні довірчі послуги, і, відповідно, Закон про ЕЦП втрачає чинність. Інформуємо, що старі ЕЦП та посилені сертифікати відкритого ключа залишаються чинними до закінчення строку їхньої дії, але не пізніше 07.11.2020 р.

У продовження циклу публікації щодо заповнення Звіту з ЄСВ у M.E.Doc – порядок заповнення Таблиці 7 додатку 4 цього Звіту. Скористайтесь нашими підказками!

А тепер – про найголовніші новини тижня.

Неабиякий резонанс викликало прийняття нової форми податкової накладної та Порядку її заповнення. Але хочемо вас заспокоїти: у жовтні наказ Мінфіну № 763 так і не був офіційно оприлюднений. Тож, у листопаді працюємо зі старою формою ПН та РК.

Наразі офіційне оприлюднення законодавчих актів здійснюється за новим порядком.

Уряд удосконалив механізм легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади.

А Держстат оприлюднив Альбом форм державних статспостережень на 2019 рік. Нагадаємо, що раніше було оприлюднено перелік статистичної та фінансової звітності, яку можна подавати в електронному вигляді у 2019 році.

Крім того, ДФС оновила Державний реєстр РРО. Зараз він налічує 165 моделей РРО, дозволених до первинної реєстрації та первинна реєстрація яких заборонена.

Нагадаємо, що наближається граничний строк подання податкової звітності за III квартал 2018 р. – 9 листопада 2018 р. Тож, в нагоді стане податковий календар на листопад.

Щодо перспективного законодавства цікавим є оприлюднений Мінсоцполітики для обговорення законопроект щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату зарплати у випадку неплатоспроможності роботодавця.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.