вгору

Підсумки тижня (з 4 по 7 березня)

Любі жінки! Вітаємо Вас з Міжнародним жіночим святом 8 Березня – святом Весни, жіночності та любові! Бажаємо життєвої енергії, впевненості у своїх силах, гармонії та задоволення від роботи і, звісно, – легких Вам звітів!

А головні новини тижня такі.

Внесено зміни до Класифікатора професій ДК 003:2010. Деякі назви професій були скасовані, деякі змінені, а також були внесені нові професії у Класифікатор. Тому радимо перевірити свій штатний розпис.

Звертаємо увагу, що з 18 березня митні платежі потрібно сплачувати виключно на Єдиний рахунок.

Лісокористувачі за I квартал 2019 року повинні звітувати за новою формою декларації з рентної плати.

Також нагадаємо, що з 01.07.2019 року запроваджується ліцензування діяльності всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.

Щодо перспектив, то є приємна новина – у ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується скасувати пеню та зменшити розмір штрафів, які нараховують фіскальні органи. Отже, якщо цей законопроект буде прийнято, то пені за несвоєчасну сплату податків вже не буде.

А от для IT-спеціалістів новина не дуже приємна – для них планується створити 5 групу платників єдиного податку. Ставка єдиного податку для цієї групи буде щорічно зростати з 5% до 10% доходу, а ЄСВ потрібно буде сплачувати у подвійному розмірі.

Керівникам держпідприємств можуть обмежити максимальний розмір оплати праці до 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. При цьому, премії та інші заохочувальні, гарантійні та компенсаційні виплати будуть враховуватися у цей максимальний розмір оплати.

Крім того, готуються зміни до форми декларації з податку на прибуток та порядку подання фінзвітності – їх приведуть у відповідність до норм чинного законодавства.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.