вгору

Підсумки тижня (з 4 по 8 лютого 2019 року)

Шановні користувачі! Раді повідомити вам, що у Блог Бухгалтера додано новий розділ Електронний документообіг (оновлення 11.00.026). Розділ допоможе вам бути в курсі останніх новин та змін у законодавстві з електронного документообігу, а також вдосконалювати процеси документообігу на вашому підприємстві.

Головні новини тижня такі.

НБУ вирішив скасувати попереднє резервування коштів для купівлі валюти, дозволити репатріацію дивідендів у валюті за 2018р., а також знизити з 1 березня норму обов’язкового продажу валюти з 50% до 30%.

Набрала чинності постанова НБУ, якою приведені у відповідність до законодавства питання щодо порядку відкриття та ведення рахунків клієнтів банків.

ФСС на своєму сайті оприлюднив Методичні рекомендації щодо заповнення нового звіту по заборгованості зі сплати страхових коштів. Вперше цей Звіт потрібно буде подати за І квартал 2019 року до 10.04.2019 року тим страхувальникам, які мають заборгованість перед Фондом.

Мінекономрозвитку розмістило на своєму сайті Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2019 році. Власники таких авто – юридичні особи повинні подати податкову декларацію з транспортного податку на 2019 рік до 19.02.2019 року (включно).

Мінфін наказом від 29.12.2018 р. № 1209 вніс зміни до форм кошторису, зведеного кошторису, планів асигнувань, лімітної довідки про бюджетні асигнування та кредитування та інших форм, які набирають чинності з дня офіційного опублікування, крім змін до форми звіту про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету, які набирають чинності з 1 січня 2020 року.

ДФС своїм листом надала роз’яснення щодо справляння у 2019 році рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Зауважимо, що податкова декларація з рентної плати за січень 2019 року подається за старою формою.

Чого очікувати?

У ВРУ знаходиться законопроект, яким передбачено внести зміни щодо збільшення граничного обсягу доходів ФОП-платників єдиного податку 1-3 групи.

Мінсоцполітики оприлюднило для обговорення проект Закону щодо посилення захисту прав працівників та протидії застосуванню незадекларованої праці. Пропонується ввести принцип презумпції наявності трудових відносин, який полягає в тому, що при наявності принаймні трьох з семи ознак наявності трудових відносин робота вважається такою, що виконується в межах трудових відносин.

Також дізнайтеся наслідки для платника у разі несплати податків та неподання звітності.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.