вгору

Сплата ЄСВ приватними підприємцями за 2019 рік: граничні строки

Нагадуємо нашим користувачам, що фізичні особи – підприємці сплачують єдиний соціальний внесок за кожний квартал до 20 числа наступного місяця, тобто поквартально за 2019 рік – не пізніше 19 квітня, 19 липня, 18 жовтня та 17 січня 2020 року відповідно.

Мінімальний щомісячний страховий внесок ЄСВ у 2019 році складає 918,06 грн., тобто квартальний платіж має бути не менше 2754,18 грн.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI ЄСВ сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

Днем сплати ЄСВ вважається:

  1.  у разі перерахування сум ЄСВ з рахунку платника на відповідні рахунки органу ДФС – день списання банком або Держказначейством, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу ДФС;
  2.  у разі сплати ЄСВ готівкою – день прийняття до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі;
  3.  у разі сплати ЄСВ в іноземній валюті –день надходження коштів на відповідні рахунки органів ДФС, відкриті в Держказначействі.

Про це зазначила ДФС у Чернівецькій області

Також про терміни сплати ЄСВ, подання звітності та ставки читайте у Блозі бухгалтера.