вгору

Таблиця 7 додатку 4 Звіту з ЄСВ: заповнюємо в M.E.Doc

У продовження теми заповнення Звіту з ЄСВ у програмі M.E.Doc у цій публікації розглянемо, як заповнити Таблицю 7 додатку 4 Звіту. Про заповнення таблиць 1, 5 та 6 додатку 4 Звіту з ЄСВ та порядок формування додатку 4 Звіту читайте у Блозі бухгалтера.

Таблиця 7 "Наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства" додатку 4 формується при наявності в установі робочих місць, робота на яких зараховується працівнику до спеціального стажу.

Що потрібно зробити до початку формування таблиці 7 Звіту з ЄСВ?

До початку формування звіту з єдиного внеску потрібно:

1. Переглянути Реєстр співробітників,

2. Переглянути Картку підприємства.

У цих модулях повинні бути заповнені всі поля, які використовуються при формуванні цього звіту.

Для формування Таблиці 7 у Картці підприємства на закладці Пенсійний фонд потрібно відмітити поле Наявність підстав для пільг (див. Рис. 1).

Рис. 1

Таблиця 7 АВТОМАТИЧНО заповнюється на основі даних, внесених у картках співробітників у групі Спецстаж, тобто одразу заповнюються поля:

  • Номер облікової картки ЗО; 
  • ПІБ;
  • Код підстави для обліку спецстажу;
  • Дата початку;
  • Дата закінчення;
  • Дата наказу;
  • Номер наказу.

Зверніть увагу! Рекомендуємо нашим користувачам спочатку заповнити вищезазначені параметри в картці співробітника!

У випадку, якщо в картку Фізична особа не внесені дані про спецстаж працівника і він, відповідно, відсутній у Таблиці, існує можливість при додаванні рядків внести інформацію про спецстаж у картку співробітника.

Для цього потрібно:

  • у довіднику Співробітники вибрати працівника, який має підстави для нарахування спеціального стажу (див Рис.2);
  • відкрити його картку Фізична особа;
  • внести в картку дані про спецстаж та зберегти їх та закрити картку;
  • для внесення такого працівника у Таблицю 7 потрібно натиснути на кнопку Вибрати у довіднику Співробітники.

Дані про спецстаж у Таблиці 7 можна обрати із підключеного довідника у полі Спецстаж (див. Рис.2). Проте, якщо не внести ці дані в картку співробітника, цю операцію потрібно буде повторювати при формуванні таблиці у наступних звітних періодах.

Рис. 2

Важливі моменти:

1) Дати у полях Початок та Кінець повинні бути у межах поточного періоду (заповнюються автоматично на основі даних у картці співробітника).

2) Далі потрібно заповнити колонки, в які вносяться одиниці виміру спецстажу – заповнюється один із параметрів – або кількість днів, або кількість годин та хвилин, або ж кількість нормо-змін.

3) У колонку Норма внести дані про тривалість роботи.

4) Також повинні бути внесені дані у колонки № наказу про атестацію та Дата наказу про атестацію.

Звертаємо увагу! Якщо такі дані не внесені, програма при перевірці виводить спеціальне попередження і звіт приймає статус Помилковий, але такі звіти зі статусом "Помилковий" можна експортувати із програми. Якщо ці дані внесені у картці співробітника, вони автоматично перенесуться у відповідні колонки таблиці.

5) За необхідності, заповнити колонку Ознака сезону, обравши із списку відповідне значення.

6) Після формування таблиці потрібно оновити поля (команда Правка/Оновити поля або F5), перевірити звіт (на вкладці Наступні дії команда Перевірити звіт) та зберегти (Ctrl+S).

7) Між Таблицею 6 і Таблицею 7 діє перевірка – контроль, а саме: співробітник, внесений у Таблицю 7, у Таблиці 6 повинен мати відмітку у колонці Ознака наявності спец стажу.