вгору

Увага платників акцизного податку! Перевірте наявність реєстрації в новому реєстрі

Звертаємо увагу платників акцизного податку, що вже є у загальному доступі новий Реєстр платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового.

Нові правила адміністрування реалізації пального та спирту етилового передбачають, що платники податку мають зареєструвати всі акцизні склади, розпорядниками яких вони є. Під час реєстрації кожному акцизному складу присвоюється уніфікований номер. Реєстрація здійснюється на підставі заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів.

Суб’єкти господарювання, які відповідають визначенню платників акцизного податку з 01.07.2019 р., мали до цієї дати зареєструватися платниками акцизного податку та/або зареєструвати усі свої акцизні склади.

Проте виявлені випадки, коли платники податку не зареєстрували акцизні склади, розпорядниками яких вони є, та/або для реєстрації платниками податку подали заяви за попередньою формою і для включення до попереднього реєстру, який діяв до 01.07.2019 р.

У зв’язку з цим ДФС рекомендує платникам податку перевірити наявність реєстрації в новому реєстрі!

Якщо інформація в новому реєстрі відсутня, то платникам акцизного податку необхідно зареєструватись та/або зареєструвати акцизні склади, розпорядниками яких вони є.

Для цього слід подати нові заяви - за формою J/F1304101 (Ф.№1-АКПС Заява про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів).

Про це на своєму сайті зазначила ДФСУ.

Нагадаємо нашим користувачам, що Форму заяви J/F1304101 Ви можете знайти у програмі M.E.Doc у розділі «Облік акцизного податку» - модуль «Реєстр платника акцизних документів (пальне)» та модуль «Реєстр акцизних документів (спирт етиловий)», а також у розділі «Звітність» - модуль «Реєстр звітів».