вгору

Увага! У Порядок блокування податкових накладних внесено зміни

Кабмін постановою від 24.042019 р. №391 вніс зміни до постанови КМУ від 21.02.2018 р. № 117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Увага! Нові форми реалізовані в програмі М.E.Doc в оновленні 11.01.006.

Зміни у Порядок зупинення реєстрації ПН

Зокрема, у Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Порядок зупинення реєстрації ПН), п.3 доповнено додатковими ознаками:

  1. пп. 2 п.3 Порядку зупинення реєстрації ПН доповнено умовою, що сума ПДВ (крім суми ПДВ, сплаченої під час ввезення товарів на митну територію України), сплачена у попередньому місяці, повинна становити більше 20 тис. гривень;
  2. абзац перший пп. 3 п.3 Порядку зупинення реєстрації ПН замінено такими умовами:

«одночасно виконуються такі умови:

  • загальна сума ПДВ (крім суми податку на додану вартість, сплаченої під час ввезення товарів на митну територію України), сплачена за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено ПН/РК, платником податку та його відокремленими підрозділами, якими подано ПН/ РК на реєстрацію в Реєстрі, становить більше 400 тис. гривень;
  • одночасно значення показників D та P, розрахованих у цьому підпункті, мають такі розміри: D > 0,05, P < Pм х 1,4.»

Крім того, Порядок зупинення реєстрації ПН доповнено додатками 4 і 5:

  • Рішення про врахування/неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість (додаток 4) – J(F)1412305;
  • Рішення про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість (додаток 5) – J(F)1413303.

Зміни у Порядку роботи комісій

Також були внесені зміни у Порядок роботи комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації (далі – Порядок роботи комісії).

Зокрема, п. 1 Порядку роботи комісії доповнено абзацом такого змісту:

«Комісії контролюючих органів також приймають рішення про врахування або неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, а комісія центрального рівня розглядає скарги на рішення комісій регіонального рівня, які приймають рішення про

реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.»

Зміни у Порядку розгляду скарг

У Порядку розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації (далі – Порядок розгляду скарг), зокрема, уточнено, що розгляд скарг на рішення комісій регіонального рівня, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, здійснюється комісією центрального рівня за участю уповноваженої особи Мінфіну.

Виключено п. 2 Порядку розгляду скарг, яким передбачено, що Положення про комісію ДФС з питань розгляду скарг та її склад затверджуються Головою ДФС.

Також Порядок доповнено додатками 1 і 2:

  • Скарга на рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (додаток 1) – J(F)1313202;
  • Рішення за результатами розгляду скарги на рішення комісії регіонального рівня, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації (додаток 2) – J(F)1413202.

Постанова від 24.04.2019 р. №391 набрала чинності з 11.05.2019 року.  

Зверніть увагу! Для того щоб отримати можливість працювати з новими формами в програмі М.E.Doс обов’язково встановіть 11.01.006 оновлення.