вгору

Виправляємо помилки у рядках 01 та 02 додатка ВП до декларації з податку на прибуток: чи подавати фінзвітність?

Якщо при заповненні додатка ВП виправляються показники, відображені у рядках 01 «Дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку» та 02 «Фінансовий результат до оподаткування (прибуток або збиток), визначений у фінансовій звітності відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності (+, –)» декларації з податку на прибуток (далі – Декларація) за минулий звітний (податковий) період, платник цього податку повинен подати виправлену фінзвітність.

До відома наших користувачів! При використанні електронної форми фінзвітності Декларація подається після подання такої виправленої фінзвітності.

Податківці в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 102.23.02 також звернули увагу на подання доповнення до Декларації. За нормою п. 46.4 Податкового кодексу України відповідне доповнення може бути складене у довільній формі (з поясненням мотивів його подання) та буде використано органом ДФС для аналізу показників Декларації. Платник податків, який подає звітність в електронній формі, подає таке доповнення в електронній формі.

Декларація може бути складена як уточнююча або ж звітна (звітна нова). Відповідні помітки проставляються у полі 1 заголовної частини Декларації. Подаючи уточнюючу декларацію, у полі 3 заголовної частини слід зазначити звітний (податковий) період, за який робиться уточнення.

Якщо помилки виправляються у звітній (звітній новій) Декларації, уточнити показники можна лише за один звітний період та подати один додаток ВП. При цьому додатки до рядків додатка ВП, на які є посилання у ньому, не заповнюються та не подаються.

Нагадуємо, що у М.Е.Doc реалізовані усі форми фінзвітності (розділ Звітність – Реєстр звітів – Державна фіскальна служба – Фінансова звітність), а також податкової звітності, зокрема:

  • декларації з податку на прибуток (річної) – ідентифікатор J0108104, додатку ВП до неї (J0181704);
  • декларації з податку на прибуток (квартальної) – J0100117, додатку ВП до неї – J0111717.

Зверніть увагу! Нова електронна форма декларації з податку на прибуток з кодом J0100117 діє як для платників, у яких базовим звітним періодом є календарний квартал, так і для платників, у яких базовий звітний період – календарний рік.

Відповідно до роз’яснень ДФС України форми документів J0100116 та J0108104 залишаються чинними до 01.04.2019 року.

Про це повідомила ДФС у Донецькій області.