вгору

З 1 жовтня – нова форма заяви-розрахунку для отримання лікарняних

Фонд соцстраху 19.07.2018 року затвердив Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду.

Зокрема, документ з 01 жовтня цього року вводить у дію нову форму заяви-розрахунку і впроваджує систему оперативного інформування роботодавцями про здійснення виплат застрахованим особам шляхом надання Фонду повідомлення. Цей крок дозволить мінімізувати ризик затримок при виплаті допомоги по тимчасовій втраті працездатності та, в подальшому, зменшити навантаження на роботодавців за рахунок спрощення звітності.

Було затверджено Порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат, які Фонд здійснює потерпілим на виробництві та членам їх сімей, привівши його у відповідність до норм діючого законодавства.

Крім того, правління Фонду у новій редакції затвердило Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Наразі тексти документів відсутні. Про проект постанови ми писали тут.