вгору

Заявка на переміщення пального або спирту етилового: типові помилки при заповненні та їх виправлення

ДФС повідомила про типові помилки при заповненні заявок на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (ідентифікатор форми J/F1304901):

Помилка 1. На заявку на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними, додатково до кваліфікованого електронного підпису керівника юрособи або уповноваженої особи, ФОПа або його представника накладається кваліфікований електронний підпис бухгалтера та печатка, що призводить до неприйняття документа.

Порада від М.Е.Doc: У формі Заявки J/F1304901 передбачено тип підпису: керівник/ уповноважена особа або ФОП/ його представник (якщо це стосується фізособи-підприємця).

Для того, щоб правильно подати Заявку, радимо Вам до підписання перевірити, який комплект підписів у Вас налаштовано в програмі.  Для цього увійдіть до розділу Адміністрування – Параметри системи – Підпис. Якщо у Вас в комплекті підписів Звітність встановлено, наприклад, комплект підписів Директор – Головний бухгалтер – Печатка, то для правильного підписання Заявки слід зробити зміну налаштування. А саме, в комплекті підписів Звітність обрати варіант підпису Директор – Печатка чи Уповноважена особа – Печатка (Рис. 1) та зберегти ці налаштування.

Зверніть увагу! Цим комплектом звітності будуть підписуватися і інші звіти, тому Вам потрібно після підписання Заявки повернути попередні налаштування підпису.

Рис. 1

Помилка 2. У колонці 14 зазначається ідентифікатор об’єкта оподаткування, відсутній в інформації про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, про які до ДФС направлено повідомлення відповідно до п. 63.3 Податкового кодексу України, що призводить до неприйняття документа.

Порада від М.Е.Doc: Для успішного прийняття Заявки потрібно обов’язково направити форму № 20-ОПП. Тому перед відправленням Заявки перевірте, чи  направлялась форма № 20-ОПП на цю господарську одиницю.