вгору

Запроваджуються нові електронні форми для фізосіб

Звертаємо увагу наших користувачів, з 01.10.2018 р. запроваджуються доопрацьовані електронні форми для фізосіб щодо отримання відомостей з Держреєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

№ п/п

Назва форми

Діючий електронний формат (до 01.10.2018)

Новий електронний формат (з 01.10.2018)

1

Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді

F1301801

F1301802

2

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків (відповідь на запит у електронному вигляді)

F1401801

F1401802

Оновлення форм передбачає розширення переліку інформації з Держреєстру фізичних осіб – платників податків, яку можуть отримати платники податків у відповідь на запити про свої доходи в електронному вигляді.

Зазначимо, що відповідь за новою формою була доповнена інформацією про суми виплаченого доходу, перерахованого податку, а також про дати прийняття/звільнення з роботи. Цю інформацію подають податкові агенти до контролюючих органів, відповідно до форми № 1ДФ.

Зверніть увагу! 

Оновлені електронні формати для фізосіб розміщені в програмі M.E.Doc у розділі «Довідки державних органів»-«Інформаційна довідка»-«Інша довідка».

Отже, починаючи з 01.10.2018 року кожна фізична особа може особисто подати в електронному форматі Запит до ДФС та отримати Відомості щодо сум виплачених доходів та утриманих податків за новими формами.

Про запровадження нових форматів на офіційному сайті повідомили податківці.