вгору

Звіт про суми податкових пільг: наслідки у разі неподання

Суб’єкт господарювання (далі – СГ), що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, повинен вести облік сум таких пільг та складати звіт про суми податкових пільг (далі – Звіт). Звіт подається за формою, затвердженою постановою КМУ від 27.12.2010 р. № 1233 (далі – Порядок №1233).

Звіт подається СГ за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли СГ пільгами не користується, Звіт не подається (п. 3 Порядку № 1233).

Нагадаємо нашим користувачам, що в програмі M.E.Doc Звіт про суми податкових пільг, код форми J(F) 0201406, розміщений у розділі «Реєстр звітів»-«Державна фіскальна служба». Звіт можна заповнити та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів.

Слід зазначити, що у разі несвоєчасного подання Звіту контролюючим органом проводиться камеральна перевірка протягом 30 календарних днів, що настають за днем фактичного подання Звіту. Крім того, може бути проведена камеральна перевірка з питання своєчасності подання податкових декларацій (розрахунків), з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Також, неподання платником податків в установлений законом строк Звіту є підставою для проведення контролюючим органом документальної позапланової перевірки платника. При цьому тривалість документальних позапланових перевірок встановлена п. 82.2 ПКУ.

Про це повідомили податківці ГУ ДФС у Тернопільській області.

Звертаємо увагу, що за неподання або несвоєчасне подання Звіту застосовуються штрафні санкції, визначені пп.120.1 ПКУ. А саме:

  • у розмірі 170 грн, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;
  • у розмірі 1020 грн, за ті самі дії, вчинені платником податків, повторно протягом року.

Крім того, відповідно до ст. 163 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за неподання Звіту передбачена адміністративна відповідальність у розмірі від 5 до 10 нмдг (від 85грн до 170 грн). А за повторне порушення протягом року – у розмірі від 10 до 15 нмдг (від 170 грн до 255 грн).

Докладніше читайте матеріали у Блозі бухгалтера:

- Звіт про суми податкових пільг;

- Звіт про пільги: складання та виправлення помилок;

- Нові довідники податкових пільг – з 1 жовтня 2018 року