вгору

Звіт про суми податкових пільг з 2020 року скасовується

Кабінет Міністрів постановою від 31.10.2018 р. № 891 (далі – Постанова № 891) вніс зміни до постанови КМУ від 27.12.2010 р. № 1233 «Про затвердження Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг».

Отже, з 2020 року скасовується обов’язок суб’єктів господарювання щодо складання та подання окремого Звіту про суми податкових пільг.

У той же час інформація про суми податкових пільг, які отримані суб’єктами господарювання, буде відображатися у поданих ними податкових деклараціях.

Зверніть увагу!

Інформація про суми податкових пільг у податковій звітності повинна містити:

  • код пільги за кожним видом податкових пільг, найменування пільг згідно з довідником пільг, форма та порядок ведення якого затверджуються ДФС;
  • сума податку (збору), не сплаченого до бюджету у зв’язку з отриманням податкової пільги (вивільнені від оподаткування кошти);
  • строк користування податковою пільгою у звітному періоді – число, місяць, рік початку та закінчення користування пільгами. У разі коли строк користування податковою пільгою встановлений до початку звітного періоду і продовжується після його закінчення, такий строк збігається з датою початку та закінчення зазначеного періоду;
  • сума податкової пільги, що використана за цільовим призначенням, – обсяг пільг за платежами відповідно до довідника пільг у разі цільового використання податкових пільг.

Постанова № 891 набирає чинності з 01.01.2020 р.

Нагадуємо нашим користувачам, що Звіт про суми податкових пільг знаходиться у програмі M.E.Doc у Реєстрі бланків за ідентифікаторами J(F) 0201406.

Для його заповнення за звітний період – 9 місяців 2018 року (граничний строк подання – 9 листопада 2018 р.) слід використовувати довідники податкових пільг станом на 01.10.2018 р.:

  • № 90/1 – Довідник податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;
  • № 90/2 – Довідник інших податкових пільг.

Для зручності наших користувачів оновлені довідники у програмі M.E.Doc розміщені в розділі Довідники – Загальні довідники – Довідник пільг.