Новини M.E.Doc

Яка відповідальність передбачена за неподання або несвоєчасне подання фінзвітності платником податку на прибуток (неприбутковими підприємствами, установами та організаціями), та чи складають у такому випадку органи ДПС протоколи про адміністративні правопорушення?

Чи зберігається середній заробіток за добровольцем добровільного формування територіальної громади (ДФТГ)?

Чи можна подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК, якщо минуло більше 365 к. дн., що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного в ПН?

12 квітня на засіданні Кабінету Міністрів була прийнята постанова про оновлення розміру грошових виплат військовослужбовцям та поліцейським.

Мін’юст роз’яснив – які бувають види довіреностей та як їх оформити.

Що змінилось у реєстрації платників податків та обліку рахунків з набранням чинності Законом № 3603?

Прогул без поважних причин може стати підставою для прийняття роботодавцем рішення про звільнення такого працівника.

У разі експорту товарів датою виникнення податкових зобов’язань є дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства.

ДПС роз’яснила, які зміни були внесені до ПКУ щодо фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень.

Коротко про головне за минулий тиждень.

Які податкові пільги з ПДВ поширюються на підприємства, що займаються благодійною діяльністю і спонсорством?

Пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з базового податкового (звітного) періоду, в якому подано таку заяву, та діє до початку місяця, що настає за місяцем подання нової заяви про застосування пільги.

Рішення, прийняті податковим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному та в судовому порядку.

Визначено методологію та критерії оцінювання об’єктів оверсайту інфраструктури ринків капіталу.

Кабмін скасував реєстр виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення, який до сьогодні вело Міністерство економіки.

Законом № 3603 скорочуються терміни проведення перевірок щодо визначення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню.

Про відповідальність за порушення законодавства у сфері реалізації підакцизних товарів з 01.09.2024 р.

Як розраховується ефективна ставка податку на прибуток з метою виконання умови, на підставі якої оподаткований прибуток КІК звільняється від оподаткування?

Щодо реалізації прав та можливих дій платників податків для вирішення проблемних питань, пов’язаних зі справлянням податків на територіях, які зазнали пошкоджень внаслідок збройної агресії рф.

Чи повинен суб'єкт господарювання, який реалізує талони, смарт-карти на пальне, реєструватись платником акцизного податку?

МПЗ визначається за період володіння (користування) земельною ділянкою, який припадає на відповідний податковий рік.

Мінфін наказом від 18.03.2024 р. № 130 затвердив зміни до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 6 «Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах».

Мінфін проектом наказу пропонує внести зміни до Порядку ведення Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності.

З якого періоду, яким чином та яку податкову звітність подають ЮО-спрощенці, що є платниками податку на прибуток при отриманні скоригованого прибутку КІК (у т. ч. якщо фінансовий рік компанії відрізняється від календарного)?

Якщо реєстрація ПН була зупинена, потрібно ретельно підготуватись до подання Повідомлення на розблокування ПН, оскільки від якості підготовки цього документу залежить результат його розгляду.

Чи є базою нарахування ЄСВ сума внесків за договорами довгострокового страхування життя сплачених роботодавцем за найманих працівників?

Звіт про КІК має бути подано контролюючими особами одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи.

Як заповнюється реквізит «Призначення платежу» (у т. ч. код виду сплати) платіжної інструкції у разі оплати послуги з проставлення апостилю?

Держстат оновив деякі форми статистичної звітності.

Як виправити помилку, допущену в графі 9 «Код пільги» податкової накладної?