вгору

Діалог держави з підприємствами у питаннях кіберзахисту на Всеукраїнській науково-практичній конференції

01.04.2019

27 березня відбулася важлива подія у сфері захисту інформаційного простору нашої держави - Всеукраїнська науково-практична конференція “Безпека соціально-економічних процесів у кіберпросторі”. Захід пройшов під егідою Національної кіберполіції України, на базі КНТЕУ, наших давніх друзів, з якими співпрацюємо впродовж багатьох років з питань освіти майбутніх фахівців.

Зі сторони M.E.Doc у заході брав участь Юрій Пострелко, директор департаменту інформаційної безпеки з доповіддю на тему: «Кіберзахист програмного забезпечення M.E.Doc. Результат взаємодії з бізнесом, державою та міжнародними експертами». Юрій розповів про практичний досвід та зміни, які були імплементовані в IT-інфраструктуру підприємства.

 

 

Серед учасників були провідні фахівці, освітяни у сфері кібербезпеки, представники державних органів, які поділились інформацією про основні напрями забезпечення кіберзахисту в Україні, сучасні засоби боротьби із кіберзлочинністю та кейсами побудови кібербезпеки на підприємствах.

Корисні та актуальні питання висвітлювали експерти з кіберзахисту, доктори технічних та економічних наук, професори та академіки. Відкрив конференцію начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Демедюк Сергій. Він зосередив увагу на важливості налагодження освітнього процесу з кібербезпеки  в усіх закладах освіти, починаючи з середньої школи.

Конференція дала змогу побудувати конструктивний діалог держави з підприємствами, студентами вищих навчальних закладів у питаннях кіберзахисту та інформаційної безпеки України.

Висловлюємо особливу повагу та вдячність КНТЕУ за ініціативність та виховання обізнаних майбутніх спеціалістів!

Щиро вдячні всім учасникам за те, що приділяєте увагу питанням кібербезпеки, як складника інформаційного захисту держави. У сучасних умовах є надзвичайно актуальною для України і світової спільноти в цілому тема захисту інформаційного простору.