вгору

Електронний документообіг – тренд 2024 року

01.03.2024

медок едо

Світ стрімко змінюється, і ведення бізнесу – не виняток. Сьогодні, щоб бути успішним, недостатньо просто пропонувати якісний продукт чи послугу. Важливо також використовувати сучасні технології, які допоможуть вам оптимізувати роботу, заощадити час та кошти, а також випередити конкурентів. Як це зробити? Одним із ефективних інструментів для вашого бізнесу завжди буде електронний документообіг (ЕДО).
 

Чому ЕДО?


Диджитал за останні роки в нашій країні супершвидко розвивається. Разом з ним зростає і популярність електронних документів. І якщо колись на самому початку електронний документообіг був скоріше модним інноваційним та екологічним трендом, який додавав плюсів позитивному іміджу компанії, то зараз — це невіддільна складова ефективної та стабільної роботи підприємства. 

ЕДО залишається ледве не єдиним дієвим механізмом для комунікації між окремими бізнес-одиницями. І якщо раніше ЕДО – це були тільки бухгалтерські документи, то зараз – це в електронному вигляді обмінюються і договорами і внутрішніми документами. Електронний документообіг прибрав будь-які бар’єри в обміні документами і змінив ведення бізнесу. 
 

ЕДО від M.E.Doc — сучасне та зручне рішення для бізнесу


M.E.Doc – це лідер українського ринку програмного забезпечення для бухгалтерів та підприємців. Більше 20 років досвіду роботи на ринку та широкий спектр програмних продуктів для автоматизації бухгалтерського та управлінського обліку.

M.E.Doc пропонує вам:

  • просте та зручне підʼєднання до ЕДО
  • можливість обмінюватися електронними документами з будь-якими контрагентами.
  • широкий спектр додаткових послуг, пов'язаних з ЕДО.

медок едо

Події останніх років змусили бізнес стати більш мобільним та адаптуватися до нових умов. Спочатку пандемія 2020/2022, яка потребувала обміну документів у нових умовах цілком віддаленої роботи. Так, передавати документи потрібно було безпосередньо з власної вітальні чи кухні, сидячи за ноутбуком, без фізичного контакту та максимально швидко. Тоді у 2021 році кількість документів, відправлених через M.E.Doc, досягла 44 млн на за рік.

Далі повномасштабна війна з росією та інші, більш жахливі події, але український бізнес продовжив працювати попри все. Релокейт бізнесу, виїзд багатьох працівників за кордон — всі ці умови вимагали від підприємців оперативної адаптації задля підтримки швидкого обміну документами між містами та країнами. Це вплинуло на відправку документів у березні-квітні 2022 року, і хоч із травня кількість електронних документів зросла до рівня січня-лютого 2022 року, загалом протягом року користувачі M.E.Doc відправили 34,5 млн. 

Уже за 2023 рік було відправлено рекордні 73 млн документів, а отримали ці документи 626 тис. отримувачів. І саме 2023 рік показав нам, що український бізнес зробив усвідомлений і виважений вибір на користь ЕДО. 

медок едо

ЕДО — це безумовний тренд, а ЕДО від M.E.Doc — це надійне та перевірене роками рішення, яке забезпечить вас стабільною та зручною роботу із документами за будь-яких умов та стабільним обміном документами практично з усіма відомими платформами. 

Крім того, вартість на повний безлімітний обмін документами без будь яких обмежень — всього 1800 грн/рік. А для тих, хто хоче спробувати або має маленькі обсяги документів доступні 10 документів на місяць цілком безплатно.

Вже користуєтеся ЕДО від M.E.Doc, COTA, FlyDoc? Чи впровадили функціонал електронного документообігу у власну облікову систему завдяки АРІ.ПТАХ? Усі ці системи електронного документообігу використовують єдиний формат обміну документами, завдяки ПТАХу, що об'єднує користувачів різних програм та сервісів для електронного документообігу, забезпечуючи єдиний стандарт обміну, перевірки та захисту юридично значущих документів, підписаних КЕП. 

Можна обмінюватися електронними документами із контрагентами іншого провайдера прямо зі своєї програми, не встановлюючи додаткового програмного забезпечення. А взагалі прибрати будь-які кордони між своїми користувачами та користувачами інших розробників можна, завдяки можливості погоджувати е-документи через відправку посилання на документ на імейл.

Якщо максимально спростити опис процесу ЕДО, то він має такий вигляд: 

  • ви створюєте чи додаєте первинний документ у сервісі для ЕДО, накладаєте на нього КЕП та відправляєте, натиснувши на відповідну кнопку;
  • за кілька секунд документ потрапляє до вашого контрагента-отримувача;
  • контрагент ознайомлюється із документом, підписує його своїм КЕП та надсилає узгоджений документ вам. 

M.E.Doc був і залишається лідером у запровадженні ЕДО. Перехід на нові технології — це турбота про користувача і постійна підтримка високої якості наших продуктів.

Дізнайтеся більше про ЕДО у наших матеріалах:

Також рекомендуємо слідкувати за нашими свіжими новинами у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також у нашому Telegram-каналі.